free hit counter script

賈靜雯認媽咪唔易做 情緒敏感容易爆喊

20

【on.cc東網專訊】台灣影后賈靜雯因出演內地真人騷《乘風2023》,人氣再度急升,雖然賈靜雯喺內地人氣高踞不下,劇接劇拍不停,不過仍不時返台灣接劇嘅佢,其有份出演嘅賀歲片《小子》預告亦於日前釋出,揭開電影中更多角色關係及故事。其中影后賈靜雯雖然仙氣登場,但身份成謎,不過僅憑一幕「捂臉痛哭」就動人心魄,甚至眼泛淚光嘅一句「我不是一個好媽媽」,真係聞者傷心,見者流淚。另外,預告中男神陳昊森珍藏嘅漫畫中,其中一頁寫有「媽媽永遠愛你!」、「不要打了!」、「你不會傷害他們吧?」似乎暗藏玄機,令人更加好奇賈靜雯劇中真實身份,以及佢同陳昊森嘅關係,預告一出瞬間掀起熱議。

賈靜雯喺賀歲片《小子》中,飾演身份神秘嘅媽咪,同陳昊森、吳宗修及釋小願一眾年輕藝人有多場對手戲,而賈靜雯亦特別稱讚呢2位童星:「很聰明敬業的兩個小男生!說哭就哭很專業!」聽到網友狂讚片中佢「捂臉痛哭」嘅畫面深入人心,佢即謙虛道:「哭,是做媽媽後很容易被觸動的情緒,自然而然。」更形容呢個角色就如同天下嘅媽咪一樣:「因為思念與愛所以努力想留住甚麼,但也無法保留甚麼。」而喺現實生活中育有3個女兒嘅佢,亦深有感觸道:「讓我很訝異,想像中的兒子好像都比較頑皮,真的很不錯!」

【更多影劇新聞詳情請上東網新聞】

Comments are closed.