free hit counter script

林俊傑開騷粉絲爭餐懵變林子祥飛 售票網站遭投訴「累犯」

21

【on.cc東網專訊】近期忙於開「JJ20 世界巡迴演唱會」嘅新加坡歌王林俊傑(JJ),每場演出都成功掀起熱話,令唔少歌迷津津樂道外,日前內地就發生售票網站疑因頁面設計有瑕疵,導致唔少明明係買JJ演唱會飛嘅粉絲,到手後竟然變做林子祥嘅演唱會飛,而該售票網站亦於第一時間拒絕退票,不過直至18日態度再變,改為替未入場睇林子祥演唱會嘅粉絲辦理全額退票。

據內媒報道,日前有粉絲反應本來磨拳擦掌買JJ演唱會飛,未料就遇上售票網站「出陰招」,右上角竟然有一排迷你字體寫住「林子祥成都」,唔少粉絲都紛紛以為係宣傳字眼,未料畀完錢之後先發現自己買嘅竟然係林子祥演唱會飛,事後向網站投訴時,卻不獲退票處理。有粉絲透露,自己喺開騷當日下午5點左右搶飛後,發現原來係同一晚7點半開騷嘅林子祥飛,最後因為趕唔到過去成都睇騷,最後無奈放棄:「還有很多人是外地的,肯定更來不及!」據悉是次烏龍事件有18張門票受影響,金額約1萬9千港元,而該網站亦以表演在即拒絕退票處理。

直至18日,該售票網站態度轉變,表示願意為冇入場睇騷嘅粉絲進行退票處理,引嚟唔少網友熱議外,更有網友自爆試過要買蔡依林嘅飛,最後竟然變咗做蔡健雅嘅演唱會,引嚟唔少網友批評道:「這樣搞得兩位歌手都很尷尬!」、「那被迫去看的人怎麼辦呢?不給處理?」、「林子祥也是實力歌手,只不過歲數大了。」、「挺多人都說林子祥的票不是更值嗎?但問題是,人家是林俊傑的粉絲呀!人家想聽的是林俊傑的演唱會,不是林子祥的呀!」

【更多影劇新聞詳情請上東網新聞】

Comments are closed.